Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar

Kategoriler

Yazı Arşivi

Kakaolu Pandispanya Tarifi

Kakaolu Pandispanya TarifiKakaolu Pandispanya Tarifi
Malzemeleri:
– 175 gram yumuşak margarin
- 1/2 su bardağı tozşeker
- 4 yemek kaşığı mısır şurubu (veya süt)
- 1,5 su bardağı silme kek unu (elenmiş)
- 2 yemek kaşığı kakao (elenmiş)
- Bir tutam tuz
- 3 adet yumurta (çırpılmış)
- 1 su bardağı krem şanti
- 1-2 yemek kaşığı portakal marmeladı
- Pudraşeker (süsleme için)

Kakaolu Pandispanya Yapılışı: 1. Fırını 180°C’de ısıtın. 18 cm çapında fazla derin olmayan iki kek kalıbını yağlayın. Margarini, şekeri, şurubu, unu. kakaoyu, tuzu ve yumurtaları geniş bir kasede çırpın.

2. Hamur yoğun ise biraz süt ekleyip yoğunluğu azaltın. Hamuru tepsilere döküp paylaştırın. Fırına verip 30-40 dakika kadar pişirin. Ortasına kürdan batırırı, kürdan temizse kek kıvamında pişmiş demektir.
3. Kekler ılınınca tepsiden çıkarıp iyice soğumaya bırakılması gerekiyor.
4. Kremşanti ve portakal marmeladını bir kasede çırpın. Karışımı birinci kekin üzerine sürüp diğer kek dilimiyle kapatın. İsterseniz pudraşekerle süsleyin.

Kategori : Pastalar
Etiketler :


Yorum Yazın

Mesajınız

Sponsorlu Bağlantılar

Son Yazılar

Tavsiye Edilenler

Son Yorumlar

Facebook Sayfamız

Büyükler İçin

Pasta Tarifleri - Feed - Yazılar - Yorumlar - Site Haritası - Gizlilik Politikası